Get more out of your violin playing bestellen 

Dit werkboek is geschreven om de viooltechniek gemakkelijker toegankelijk te maken en de complexiteit ervan te verminderen en overzichtelijk te houden.

Met behulp van dit studiemateriaal kunnen vaardigheden zoals coördinatie, snelheid, tastgevoel en muzikaal gehoor efficiënt en effectief ontwikkeld worden. Moeilijke passages in een muziekstuk kunnen teruggebracht worden tot de technische essentie.

Er zijn drie belangrijke uitgangspunten:

- Toonladderfiguren volgens H. Leonard (1819-1890)

- De kwintencirkel

- Sequensen

De meeste oefeningen gaan door alle toonsoorten en posities. Ze zijn eenvoudig uit het hoofd te spelen, waardoor concentratie wordt bevorderd.

De linkerhand techniek bestaat uit drie belangrijke bewegingen, die uiteraard kunnen worden gecombineerd:

- Het plaatsen van de vingers

- In één positie van de G-snaar naar de E-snaar en terug

- Door verschillende posities naar boven en naar beneden op één of twee snaren

Hierbij komt dan nog het vibrato in alle schakeringen.

Dubbelgrepen dienen langdurig gestudeerd te worden in de genoteerde gebroken vorm, gelijktijdig met de enkelvoudige techniek.

De streektechniek wordt hoofdzakelijk ontwikkeld op basis van tetrachorden en sequensen. Er zijn 18 streeksoorten aangegeven, die in een later stadium met de linkerhand techniek kunnen worden gecombineerd en toegepast kunnen worden op speciale etudes.

De oefeningen van de nrs. 44, 45 en 47 kunnen bijzonder goed worden toegepast op opus 2 van Otakar Sevcik, de delen 5 en 6.

Zeer aan te bevelen.

In dit boek wordt geen volledigheid nagestreefd, maar wel samenhang en logische opbouw.